150123

Jag sitter nu och skriver ett sista inlägg. På hotellet i Bogota. Tar fram resevågen som Gunnar Malm gav mig i julklapp (den är faktiskt väldigt praktisk), justerar och väger igen. Tack Gode Gud att vi inte flyger med Ryan Air!

Gårdagen ägnades åt ett besök till Catedral de Sal, fyra mil från Bogota. Det är en verkligt mäktig gammal saltgruva, där man i de olika enorma salarna inrättat kyrkorum. Saltet i sig finns inbakat i berget, och man har grävt sig ned i olika nivåer. Rummen är olika stora, men de största är enorma. Som en halv fotbollsplan, och 30 meter i tag. 180 meter under markytan var som lägst. Blixtbilder blev inte så bra där, men här är en länk för de som är intresserade http://es.m.wikipedia.org/wiki/Catedral_de_Sal

I dag blir det besök hos Ester, Elsys mamma. (Elsy är domaren) Vi träffades vid nyår, bodde under samma tak i “sommarstugan”. Hon bröt tyvärr lårbenet två dagar efter vi lämnade sällskapet, men är i Bogota igen. Sedan blir det besök hos Jose, Espes bror. Han fick Denguefeber efter vi skildes åt. Så slutsatsen blir: Släpp aldrig taget om oss. Skämt å sido, de är båda båda på bättringsvägen, och det skall bli trevligt att träffas en sista gång.

Sedan blir det bara en lång flygresa hem, och det skall väl gå det med, även om man inte direkt känner sig utsövd när man kommer fram.

Tack för alla kommentarer, och vi ses snart!