Värmen i badrummet

Nu är det OK med golvvärmen. En liten justering på en skruv, kanske 10 grader, och vips så strömmar behagligt varmt vatten i rören under golvet. Och, nu är det inbjudande igen.

AVEN

Det kanske inte är så många, sannolikt ingen alls, som känner igen namnet Aven. Det är i alla fall en liten vik med sandbotten där jag nästan lärde mig att simma. Jag var, och är, skeptisk mot att stoppa kroppen i vatten där inte temperaturen börjar på två eller mer. Tvåsiffriga tal förutsätts även i Aven…
Anna-Maria har inte samma restriktioner. Faktum är att första gången vi var ute vid stugan vid Mellsjön, så badade hon. Och det var i slutet av mars! Det var faktiskt is vid strandkanten.
Sådan är som sagt inte jag. När jag var 7-8 år, och Sonja och Isse pliktskyldigt anmälde mig till simskola, tog det inte länge förrän jag kom på ett sätt att slippa ligga och bli blåfrusen vid Dalsjöbadets bryggor. Jag tog mina badbyxor och satte dem under kranen, för att sedan hänga dem på torklinan. Det fungerade! Ja, jag lärde mig inte att simma, men jag blev inte heller blåfrusen.

Bilderna är tagna vid Aven. Det är tre veckor mellan bilderna, och om ni skulle tvivla på att hösten är på G, så notera förändringen.